Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie

cupluDacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie – iubeşte-o cu adevărat! Găseşte-o pe cea care îţi cheamă sufletul, nu opţiunea raţională. Aruncă-ţi lista de preferinţe, doar aşează-ţi urechea pe inima ei şi ascultă. Ascultă numele, rugăciunile, cântecele tuturor creaturilor […] Ascultă cântecul lor nostalgic urcând înapoi spre Cel care le-a dat viaţă. Dacă încă nu ai auzit şi numele tău, înseamnă că nu ai ascultat suficient. Dacă ochii tăi nu s-au umplut de lacrimi, dacă nu te-ai închinat la picioarele ei, înseamnă că nu te-ai întristat niciodată fiind aproape de a o pierde…

Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie – o singură femeie, dincolo de tine însuţi, dincolo de dorinţă şi raţiune, dincolo de preferinţele tale masculine pentru tinereţe, frumuseţe şi varietate şi dincolo de conceptele tale superficiale despre libertate. Ne-au fost date atâtea opţiuni încât am uitat că adevărata eliberare vine din verticalitatea în chiar centrul ardent al sufletului şi din topirea rezistenţei noastre în faţa iubirii. Nu există decât unica Zeiţă. Priveşte în ochii ei şi vezi – vezi cu adevărat dacă ea este cea care te străfulgeră din cap până-n picioare. Dacă nu, pleacă! Chiar acum. Nu pierde timpul “încercând”! Să ştii că decizia ta nu e din cauza felului în care este ea, deoarece în esenţă nu este vorba despre “cu cine”, ci “când” alegem să ne abandonăm.

Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie! Iubeşte-o pe viaţă – dincolo de frica ta de moarte, dincolo de frica de a fi manipulat de Mama din capul tău. Nu-i spune că eşti gata să mori pentru ea, spune-i că eşti gata să TRĂIEŞTI cu ea, să plantezi copaci împreună cu ea şi să-i priviţi crescând. Fii eroul ei spunându-i cât de frumoasă este în maiestuoasa ei vulnerabilitate, ajutând-o să-şi amintească în fiecare zi că ea este Zeiţă, prin adoraţia şi devoţiunea ta. Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie în toate faţetele ei, prin toate anotimpurile ei, iar ea îţi va vindeca dualitatea minţii şi jumătatea de inimă care menţin separarea dintre Spiritul şi trupul tău – care te menţin un singuratic mereu căutând în afara ta Însuţi, ceva care să dea sens vieţii tale.

Bărbatul nu mai are nevoie de opţiuni. Ceea ce bărbatul are cu adevărat nevoie este Femeia, Calea Femininului, a Răbdării şi Compasiunii, a non-căutării, a non-acţiunii, a respiraţiei într-un singur loc şi a cufundării în adânc a rădăcinilor suficient de puternice pentru a ţine laolaltă Pământul atunci când planeta albastră îşi scutură cimentul şi oţelul de pe suprafaţa sa. Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie, o singură femeie! Iubeşte-o şi protejeaz-o ca şi cum ea ar fi ultimul potir sacru. Iubeşte-o prin frica ei de abandon pe care ea o întreţine pentru întreaga umanitate. Nu, rana nu este doar a ei să o vindece. Nu, ea nu este slabă în codependenţa ei.

Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie până la capăt, până când ea va crede în tine, până când instinctele ei, viziunile ei, vocea ei, arta ei, pasiunea ei, sălbăticia ei se reîntorc la ea – până când ea devine o adevărată forţă a iubirii, mai puternică decât toţi demonii mediei politice care urmăresc să o devalorizeze şi să o distrugă.

Dacă vrei să transformi lumea, renunţă la cauzele tale aparent măreţe, la armele şi semnele tale de protest. Renunţă la războiul lăuntric, la mânia ta îndreptăţită şi iubeşte o femeie, dincolo de străduinţa ta pentru măreţie, dincolo de căutarea tenace a iluminării.

Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie până în profunzimile umbrei tale, până la cele mai înalte tărâmuri ale Fiinţei tale, înapoi la Grădina unde ai întâlnit-o prima oară, la poarta tărâmului de curcubeu unde aţi pătruns împreună ca Lumină, ca Unul, până la punctul fără de întoarcere, până la sfârşiturile şi începutul unui nou Pământ….

Sursa: Radio Vocea Sufletului

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Care este scopul meu în această viaţă?
Ce misiuni am de îndeplinit şi ce lecţii am de învăţat?
Cum îmi pot regăsi echilibrul interior şi cum pot avea relaţii (mai) armonioase cu cei din jur?
Care este cauza blocajelor şi fricilor care mă împiedică să am viaţa pe care o doresc?

Te invit alături de mine să păşim împreună cu curaj în aflarea acestor răspunsuri. Dacă te-ai decis să faci acest pas, scrie-mi pe adresa: solarris.coaching@gmail.com şi îţi voi oferi amănuntele referitoare la acest subiect.

Acest articol a fost publicat în Metafore terapeutice și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Dacă vrei să transformi lumea… iubeşte o femeie

 1. blueyes022001 zice:

  Un barbat isi doreste sa iubeasca o femeie. Dar cate femei doresc sa iubeasca doar un singur barbat? Si intr-adevar ceva se cam intampla cu femeile din ziua de azi… Incep incet incet sa piarda notiunea de femeie. Femeile in ziua de azi nu mai se imbraca in fuste si rochii ci in pantaloni. Notiunea de „femeie” vine la pachet cu multe alte caracteristici… 🙂 Stiu ca femeile vor combate aceasta realitate! Fiindca le convine comoditatea si mai ales pierderea feminitatii. Adevarul doare intotdeauna, dar el trebuie spus!

 2. În fine, pot să-mi exprim profunda admirație pentru cel care a scris așa ceva!
  … Cred că acest text ne-ar putea prea bine sluji ca un fel de Biblie în a învăța a ne respecta înainte de a ne cunoaște

 3. Dorina zice:

  hmmm….Nu stiu daca cineva poate sa spuna ca a vazut un barbat indragostit care stie ce vrea: o femeie adevarata, etc, etc (bine…nu prea se stie exact ce poate insemna ,,adevarata”, pretentiile, gusturile nu se discuta….), un bărbat indragostit isi vede iubita, partenera ca pe un ideal, o pictează pe toate icoanele ca fiind femeia perfecta…insă..după 2-3 ani de vrajă, cand pasiunea miracolului se rispeste….abia atunci barbatul isi da seama ca vrea o femeie adevarata; ca poate o alta este mai potrivita, cu mai multe calitati…si exemple cred ca aveti cu totii.
  O femeie ,,adevarata” este aceea care are un barbat EXCLUSIV pentru ea, dar pe care l-ar vrea multe alte femei, si are siguranta ca detine toate resursele ce-i permit exclusivitatea! Felicitari doamnelor care stiu sa se faca iubite si admirate pe perioada nedeterminata! Restul…stau mereu cu indoiala ca ar putea fi oricand inlocuite cu o altă femeie ,,adevarata”…asa cum ele au luat locul unei precedente, poate nu suficient de ,,adevarată” pt a-l tine langa ea.

 4. vasile negrea zice:

  cite dintre femei sunt cu adevarat femei(sunt numarate pe degete)………….

 5. OP zice:

  Sa cerem prieteni adevarati,care constituie cea de a doua jumatate a noastra. Ei ne completeaza atunci cind sunt sinceri,credinciosi si nu lingusitori,exploratori ai pasiunilor noastre. Arsenie Boca.

 6. Florin zice:

  Nu stiu cum erau oamenii acum sa spunem 2 secole, insa in lumea de astazi lucrurile sunt mult mai complexe si ce nu aminteste (de altfel excelent) acest articol tentatiile din jur, independenta feminina pe care sa facut mare tam tam si care a fost inteleasa gresit cariera care de multe ori este mult mai importanta si sa nu ne pacalim singuri, mai toata lumea renunta la idealuri pentru confortul personal …
  Si imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu cei care spun ca iubirea este oarba, ca nu tine cont de nici cea mai mica ratiune, atunci noi suntem ce? Sclavii acelei iubiri, iar sansele ca ea sa se incheie dezastruos sunt de 99,9%…
  Iubirea are si ceva rational in ea; iubesti pe cineva pentru ca are niste calitati, nu iubesti o imagine, iar ca sa treci dincolo de aparente e nevoie de un pic de cunoastere, de ratiune …. Cuvintele mari si frumoase sunt bune in declaratii sau in poeme in realitate viata e mai complicata si ma dura decat mirajul acelor cuvinte precum sunt cele din acest articol ….

 7. LiviuS zice:

  Ce frumos este idealismul ce il simt cu toata fiinta aici, in cuvintele voastre frumoase! Insa, viata bate filmul, cum se zice. Si eu sunt un idealist, un om care atunci cand iubeste, o face cu toata fiinta, chiar daca inapoi vine foarte putin. Pentru ca am inteles ca fericirea o obtii oferind si nu pretinde.
  Oferind, am convietuit zece ani. Timp in care se pare, am fost doar un vehicul de rezerva ce a transportat-o dintr-un loc lipsit de perspectiva pana la Fat-Frumosul ce i-a oferit tot materialul dupa cera tanjea si pe care eu nu i l-am putut oferi decat prin munca, putin cate putin, dar cu satisfactia obtinerii acestora prin iubire, daruire, repsect, apreciere.
  In momentul asta, repet „isprava” de a ma indragosti nebuneste dar (cred ca) am devenit mai matur si nu mai imi pot permite sa risc inca zece ani – mai mult sau mai putin. Asa ca am luat – cu greu decizia, de a scapa de atasament incercand pe cat posibil sa pastrez iubirea pura. Am fost ranit foarte tare prima data. Caderea ar fi si mai abrupta acum. Si mi-e teama.
  Nu mi-e teama sa iubesc, sa ofer totul, asa cum spui dar sunt nascut, crescut, educat in spiritul convietuirii, de consolidare a echipei ce include doi. Eu si Ea. Ea si cu mine. Avem nevoie sa simtim macar putina reciprocitate in iubire, daruire, altruism, respect, apreciere.
  Textul tau este superb! Este o scrisoare ce pot sa i-o trimit ei pentru a o convinge ca ma are in echipa, la picioare, daca vrei. Este ca un roman de dragoste cu happy end. Dar viata continua si dupa punctul de final al romanului.
  Va multumesc pentru ca ati avut rabdarea de a imi citi randurile.

  • Leila zice:

   Livius, ai o norocoasa de fata in echipa ta:):)! Ma bucur enorm sa citesc ca mai sunt si idealisti pe lume….nu doar idealiste ca mine 🙂

 8. Stefan zice:

  Intr-adevar, poti capata puteri nebanuite, o inaltare atunci cand ai langa tine femeia potrivita tie care te completeaza fara vorbe…o simti cu toata fiinta ta si ea pe tine. Toate acestea a-i putea sa le gasesti la ea, daca ai curajul si incredere in ceea ce simti pentru ea de la prima vedere cu adevarat fara ca sa stii ceva despre ea, si sa dai curs inimii, imboldului si sa-i spui ceea ce simti pentru ea… Asa se nasc adevaratele iubirii, cladite pe sinceritate si incredere reciproca fara fricile nascute din presupuneri care vor sa distruga frumusetea unirii celor doi.

 9. Mariost07 zice:

  În simplitatea noastră suntem atât de unici şi speciali iar Femeia este jumătatea care ne completează…cum să nu o poţi iubi ?

  • LiviuS zice:

   Mario, ideea de „jumatate” este perimat. Cum poate o femeie sa stea langa o jumatate de barbat? Intr-o relatie, intotdeauna sunt doua persoane, doua entitati distincte, doua personalitati nu doar doua jumatati. Trebuie sa fii un om intreg care sta langa o femeie intreaga. Asa cum Soarele si Luna, asa cum plus si cu minus, yin si yang si exemplele ar putea continua la nesfarsit – sunt unitati intregi asa barbatul intreg nu este completat de femeie si invers ci merg impreuna in viata, in visare, in iubire.

 10. felicia zice:

  Ca sa poti iubi o Femeie, trebuie sa recunosti Femeia. Pentru ca Femeie nu te nasti, ci devii.

 11. felicia zice:

  Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. Ghandi

 12. Mihai zice:

  Dacă vrei să transformi lumea…iubeste lumea …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s