Legenda celor 8 minute

Legenda spune că o femeie săracă cu un copil în braţe, trecând pe lângă o peşteră a auzit o voce misterioasă care i-a spus:
– Intră şi ia tot ceea ce îţi doreşti, dar să nu uiţi ceea ce-i mai important. Aminteşte-ţi că după ce vei ieşi poarta se va închide pentru totdeauna. Aşa că profită de această oportunitate, dar nu uita ce-i mai important!
Femeia a intrat în peşteră şi a găsit multe bogăţii. Fascinată de aur şi bijuterii, a aşezat copilul pe o stâncă şi a început să strângă de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasă i-a vorbit din nou: „Ai doar 8 minute!”
Când au trecut cele 8 minute, femeia, încărcată cu aur şi pietre preţioase, a fugit afară din peşteră şi poarta s-a închis. Atunci şi-a amintit că a uitat copilul înăuntru, iar poarta s-a închis pentru totdeauna. Bogăţia a durat puţin, iar disperarea pentru totdeauna.

La fel se întâmplă de multe ori şi cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trăi în această lume şi o voce ne aminteşte mereu: Nu uita ce e cel mai important!
Şi cele mai importante sunt valorile spirituale, familia şi copii, viaţa, educaţia, bunul simţ, dragostea, adevărul şi demnitatea de om.  În schimb câştigurile, bogăţia, plăcerile materiale ne fascinează într-atât încât uităm de ceea ce e mai important.
Aşa ne risipim timpul şi dăm la o parte esențialul: bogăția sufletului.
Să nu uităm niciodată că viaţa în această lume trece repede şi că moartea vine când ne aşteptăm mai puţin. Iar când poarta vieţii se închide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.

Trăim într-o lume de probleme, neliniştiţi, şi toate numai pentru că am uitat ce e cel mai important: bogăția sufletului!

(material primit prin email)

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Care este scopul meu în această viaţă?
Ce misiuni am de îndeplinit şi ce lecţii am de învăţat?
Cum îmi pot regăsi echilibrul interior şi cum pot avea relaţii (mai) armonioase cu cei din jur?
Care este cauza blocajelor şi fricilor care mă împiedică să am viaţa pe care o doresc?

Te invit alături de mine să păşim împreună cu curaj în aflarea acestor răspunsuri. Dacă te-ai decis să faci acest pas, scrie-mi pe adresa: solarris.coaching@gmail.com şi îţi voi oferi amănuntele referitoare la acest subiect.

Acest articol a fost publicat în Metafore terapeutice și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Legenda celor 8 minute

  1. Felicia Gabriela zice:

    De cativa ani privesc atunci cand ninge cu fulgi mari, diversitatea geometriilor lor, precum si perfectiunea lor. Ii tin in palma si le multumesc, ii contemplu pana se topesc. Si desi sunt diferiti, Adevarul pe care acestia il coboara din straturile inalte este intotdeauna acelasi. Aranjarea lor in geometrii sacre este doar un set de povestiri minunate despre cat de mari sunt darurile Universului pentru fiecare dintre noi. Fulgii insisi se schimba insa odata cu Lumina Soarelui, trec intr-o stare de informatie diferita. Si noi la fel trecem, prin intalnirea cu Lumina in stari de constiinta din ce in ce mai rafinate, pana cand alegem sa ne topim de IUbirea pentru EL. Cand in sfarsit ajungem la aceasta IUbire, poarta aceea nu o mai inchide nimeni. Parasirea corpului fizic este doar pasul necesar catre o alta vibratie a Luminii din noi… dar este esential sa ne aminitm tot timpul ca suntem, pana nu mai suntem deloc.

  2. Lacky zice:

    De Sarbatori am urmarit cu sufletul la gura evolutia lui Dan Puric pe micile ecrane. Pentru mine e ceva uluitor! Are asa o putere de patrundere in esenta lucrurilor incat ramai siderat. Imi amintesc ca, legat de Legenda celor 8 minute, a reusit sa sintetizeze toata aceasta poveste in doar cateva cuvinte. Cuvintele unui bunic adresate nepotului implicat in afaceri si obligat sa renunte putin cate putin la cinste, la demnitate si respect, pentru acei cativa banuti in plus pe care altfel nu poti sa-i castigi:
    – Ba…tu vrei sa fii cel mai bogat din cimitir ?

    Un an nou cu Dumnezeu mereu mai aproape!

  3. Nicolae Fluturel zice:

    A venit timpul sä ne ridicäm vibratiile,adicä sä devenim mai buni,prin iubire,prin dorinta de pace si armonie intre oameni.Stä in puterea OMULUI sä se schimbe in bine.Noi ne construim viitorul.Totul depinde de noi,de ce alegem.- In acest an,spre sfarsit,planeta va suferii unele modificäri pe scara evolutieie ei universale.Numai dacä vom deveni mai bun ne vom putea armoniza cu vibratiile planetei.- Cine are urechi de auzit, sä audä !

    • Solarris zice:

      Dorinta de a deveni mai buni, ca si orice alta adaptare / schimbare care necesita a fi facuta nu ar trebui sa fie pusa in legatura cu nici un fenomen exterior sau eveniment care se va petrece in viitor (si pe care nimeni nu il cunoaste cu certitudine). Ea este o chemare interioara, care exista in fiecare dintre noi si care se produce la momentul si in contextul benefic fiecaruia.
      Sa nu uitam ca singura constanta din Univers este schimbarea – fie ca ne place, fie ca nu.

      • Nicolae Fluturel zice:

        Solaris,ai dreptate,insä sunt oameni care nu väd pragul de sus decat atunci cand se lovesc de cel de jos,deaceia am fäcut legätura cu evenimentele posibile in viitorul planetei nostre.

  4. anna zice:

    cine considera pierdere-castig poate trece la convingerea castig-castig ,cine trece si de aceasta convingere vede ca nu e nimic de schimbat ,Totul e IUBIRE .(nu e nimic separat de iubire , ,totul in toate exista in Iubire . 🙂

  5. anna zice:

    LA multi ani !!!!!!!!!!!!! E doar o poveste , dar ceea ce ai cu tine , nu e separat de tine , nu ai cum sa il piezi , cand vezi asta iesi din poveste ,nu iti da nimeni mai mult sau mai putin (cantitate) din ceea ce esti calitatea LUI .

Comentariile sunt închise.