„Iată o întrebare simplă, chiar banală. Dar dacă vrem într-adevăr să-i dăm un răspuns, mulți dintre noi s-ar putea să ne trezim cu neuronii în ceață ori să evităm răspunsul. Aceasta pentru că nu sunt mulți oameni care se ridică din pat cu pasiune sau cu bucurie, cu gândul de a face încă un lucru util, bun, plăcut, frumos, decent, măreț, grozav, unul care le poate aduce fericire celor din jur.
Așa cum alții nu se ridică din pat cu decizia de a-și face lor înșiși o zi plăcută sau frumoasă. Unii sunt motivați doar de obișnuințe, de rutină, de obligații și de multe alte trăiri negative, ce le coordonează inconștient acțiunile, experiența, sentimentele și activitățile!
Dincolo de rutina care roade la fel ca viermele în mințile programate să se trezească zi de zi cu unicul scop de a lovi pe cineva, de a mai face o suferință pe undeva, omul scapă esențialul și se deconectează de la capacitățile sale creative, constructive, de la puterea și frumusețea sa naturală. În acest fel el își autoprogrameaza creierul și circuitele neuronale pentru negativitate, pentru eșec, pentru suferința proprie și pentru suferința altuia.
Posibilitățile extraordinare ale ființei, imposibil de accesat fără intenții pozitive și decizii clare, luate la nivel conștient, rămân latente și inexistente. Pentru un om poate fi deosebit de important să știe, să definească, să decidă și să aleagă cărarea fiecărei zile, așa încât, în clipa în care el a coborât din pat, să o facă cu un scop bun, dacă nu cu unul fericit, măreț sau impresionant.
Să te ridici din pat în fiecare dimineață, gata să faci bine, gata să spui un cuvânt capabil să creeze, să structureze ceva frumos în celălalt – iată un scop demn de omul evoluat, a cărui conștiință diferă de conștiința vibratorie a suratelor din lumea animală!
Să vrei să faci tot ce-i mai bun și seara, când te întorci în patul tău, să privești cu mulțumire către faptele tale, să privești în ele ca într-o oglindă chipul pe care-ți place să-l vezi la tine însuți. Iată esența frumuseții umane!
Altfel pentru ce să te străduiești la coafor, la cosmetică și-n diferite alte locuri pentru înfrumusețare, când chipul lăuntric se scufundă în propria-i răutate, iar emanațiile sale energetice nu pot fi privite nici măcar de către posesor? Pentru ce te ridici din pat dimineața, dacă inima-ți palpită, învăluită în fumul gros al urii și al dorinței de a face rău? Toate locurile destinate înfrumusețării fizice devin fantezii când frumusețea minții și a inimii se topesc într-o uluitoare neglijență emoțională! Să ai un scop în fiecare zi, dar unul aducător de pace, de unitate și de bine ție și celor din jur înseamnă să trăiești cu sens.
Dar dacă ți-ai propus să distrugi pe cineva, să te bucuri de suferința lui, examinează-ți conștiința, examinează-ți motivațiile și reține că acestea devin, într-o bună zi, programele tale mentale. Rutina ta, ceea ce faci pentru tine, ceea ce se înscrie în propriul tău inconștient, într-o zi vor rodi.
Să fim atenți la semințele pe care le plantăm în suflet. Să ne îngrijim de gândurile noastre cel puțin la fel de mult pe cât ne ocupăm de înfățișarea fizică și, dacă avem ceva de investit, atunci nu putem investi în altceva mai profitabil și mai minunat decât în propria curățare interioară.
Consecințele motivațiilor frumoase devin posibilitățile frumoase pe care viața ni le deschide într-o zi, așa cum se deschid florile.
În fiecare seară să facem o incursiune prin ziua care a trecut, să privim cinstit către noi înșine și să ne întrebăm dacă propriul chip interior ne place cu adevărat. Dacă ne găsim pe noi înșine frumoși în fapte și în gânduri, ne vom ridica din pat în ziua următoare cu bucurie și bucuria ne va motiva să încheiem o altă seară ca niște ființe frumoase!”
Sa privim inainte cu incredere in noi cu dorinta de a face bine,de a iubi si de a ne bucura de tot ce avem si ce putem obtine,adica prieteni si ganduri frumoase.
Eu ma ridic in fiecare zi din pat cu bucurie…Sunt bucuroasa ca incepe o noua zi, ca voi putea admira si in aceasta zi rasaritul de soare, voi spune chiar daca este frig ca iarna e frumoasa si voi comunica cu prietenii. E o atitudine pe care nu mi-o impun ci doar o traiesc in acest moment al vietii mele. Sa aveti dimineti frumoase!
…cred ca sunt foarte multe intamplari care ne fac sa fim buni sau care ne fac sa fim mai rai…..intr-adevar depinde in cea mai mare masura de noi ceea ce facem ca sa prevenim…..oricum viata de zi cu zi este testul nostru, al fiecaruia…….
Cind ma culc si cind ma scol, o singura dorinta:
„Din chaos Doamne-am aparut
Si m-as intoarce-n chaos…
Si din repaos m-am nascut,
Mi-e sete de repaos”.
Eu cred ca e vorba de un cantec !De asta ne trezim dimineata : trebuie sa ne amintim un cantec! Cantecul pe care il avem de cantat, lucrul acela unic fara de care nimic nu are sens…E vorba de un cantec. Asta e raspunsul.
Si totusi nedreptatea, abuzul spiritual, abuzul de putere nu trebuie confruntat (infruntat) ?
Acceptam orice situatie in viata si ne opunem prin non-violenta?
Ramanem mereu doar niste mielusei domestici, pasnici si inofensivi?
Christos este Mielul-Leu in Apocalipsa.
Cum trebuie un credincios sa reactioneze la abuz, nedreptate?
Cele enumerate de tine, Alexandru, nu apar in viata nimanui din neant. Ele reprezinta doar efectul si pentru a nu se mai repeta trebuie identificata cauza si lucrat asupra ei.
E foarte important pentru aceste timpuri pe care le traversam cu totii sa intelegem ca aceste cauze nu se afla in exterior (oricat de tentant si comod ar fi sa consideram astfel), ci in interiorul nostru. Confruntarea reala e cea din interiorul nostru – al fiecaruia dintre noi – in acel spatiu unde ar fi minunat daca am constientiza ca schimbarile exterioare sunt direct proportionale cu cele de natura interioara.
Schimbarile profunde si pe termen lung la nivel de societate vor aparea in momentul in care vom fi deplin responsabili – fiecare in parte – de tot ceea ce gandim, spunem, simtim si actionam!
Articol care mi-a atras atenția prin titlu din prima secundă. Consider că gândul cu care îți începi ziua este ca prima piesă dintr-un joc de domino. De aceea, părerea mea e că cel mai bine este să îți începi ziua mulțumind pentru încă 24 de ore minunate pe Pământ. Astfel, îți programezi ziua ta ca fiind extraordinară. Și cel mai bine este să simți chiar sentimentul de recunoștință. Acesta face totul pentru tine. Aceasta este părerea mea, și am văzut că nu s-a precizat despre recunoștință în articol. Nu stă totul în intenția de a face bine; și mulțumirea contribuie la starea de bine.
Titlul spune totul iar restul sînt multe bla-bla-bla-uri.
“…gândul cu care îți începi ziua este ca prima piesă dintr-un joc de domino. De aceea, părerea mea e că cel mai bine este să îți începi ziua mulțumind pentru încă 24 de ore minunate pe Pământ. Astfel, îți programezi ziua ta ca fiind extraordinară. Și cel mai bine este să simți chiar sentimentul de recunoștință…nu s-a precizat despre recunoștință în articol…Nu stă totul în intenția de a face bine; și mulțumirea contribuie la starea de bine.”
Bravo Ananda, aşa este! Dacă într-o zi nu facem decît să mulţumim pentru acea zi atunci aceea zi nu a trecut degeaba.
E-o nouă dimineaţă
E-o nouă zi din viaţă
…si cati pun bla-bla-urile in aplicare, ma intreb?
Ceea ce experimentam, la nivel general, in viata de zi cu zi parca vine sa ne spuna altceva :).
multumesc pentru aceste cuvinte pline de speranta ca avem sanse de schimbare. Fiecare DINTRE NOI GRESIM .totul este sa ne dam seama si sa nu mai repetam!
multumesc