Pentru a-L putea vedea pe Dumnezeu ai nevoie de iubire, nu de logică

Arsenie BocaUn om se hotărî să facă o vizită unui pustnic care, după cum i se spusese, trăia nu departe de mănăstirea Sceta. După ce merse cale lungă prin deşert, găsi în sfârşit călugărul.
– Am nevoie să ştiu care e primul pas care trebuie făcut pe drumul spiritual, spuse.
Pustnicul duse omul la o fântână mică şi-i spuse să se privească în apă. Omul încercă să o facă, dar de abia ce încercă, pustnicul aruncă pietricele în apă, agitându-i suprafaţa.
– Nu o să-mi pot vedea chipul dacă o să continui să arunci pietrele alea, spuse omul.
– Aşa cum e imposibil pentru un om să-şi vadă chipul în ape mişcate, la fel e imposibil să-l cauţi pe Dumnezeu dacă mintea ţi-e neliniştită de căutare, spuse călugărul. Acesta e primul pas!

Pentru a-L putea vedea pe Dumnezeu „ai nevoie de tăcere, nu de argumente; ai nevoie de iubire, nu de logică. Ai nevoie de o stare a minţii în care gândurile să nu mai existe şi în care oglinda minţii să nu mai reflecte nimic, să rămână absolut pură. În acea tăcere, în acea puritate în care nu se mai reflectă nimic, îl vei putea vedea pe Dumnezeu. Şi îl vei vedea oriunde te-ai afla, deoarece Dumnezeu nu este o persoană, ci o Prezenţă.”

(adaptare după un text al autorului Paulo Coelho)
Acest articol a fost publicat în Dezvoltare spirituala, Metafore terapeutice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Pentru a-L putea vedea pe Dumnezeu ai nevoie de iubire, nu de logică

 1. mariana zice:

  Dumnezeu nu este barbat, nu este femeie, nu este un batran ca asa ne-a invatat biserica sau in familie, Dumnezeu este tot ce exsista, Dumnezeu spune: uita-te la piatra eu sunt acolo, sparge un lemn eu sunt acolo, e pretutindeni si tu esti EL esti tot ceia ce vezi, inauntrul fiecaruia e tot ceea ce exista si tot ce a existat de la inceputul, inceputului.

 2. Patricia zice:

  LUMEA SPIRITUALA ESTE ADEVARATA , NU TREBUIE SA NE TEMEM DE EA , CI SA O INTELEGEM !!!!!!

 3. anca zice:

  DUMNEZEU ESTE TOTUL PTR MINE,SI EL NE IUBESTE PE TOTI,SI MEREU NE AJUTA,DAR PACAT CA NOI UITAM DE EL ATUNCI CAND NE MERGE PREA BINE

 4. claudia zice:

  🙂 Eu de cand ma stiu am crezut si am simtit ca Dumnezeu este energie si este peste tot si in toate, dar mai ales in oameni. Mai cred ca putem sa-l simtim pe Dumnezeu atunci cand suntem una cu tot ce ne inconjoara si mie imi place cel mai mult cu apa si cu verdeata campului, parca toate se imbina intr-o armonie de nedescris.

  Multumesc frumos pentru articol.

 5. ina15 zice:

  Dumnezeu ar putea fi și o persoană, la urma urmei la El totul e posibil.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s