Fiecare vede ceea ce vrea sa vada

vedereSe spune ca intr-o zi, Dumnezeu cheama la el un inger si ii cere sa mearga pe Pamant, sa vada ce fac oamenii. Dupa trei zile ingerul se intoarce si povesteste: ca oamenii sunt buni, se roaga, se ajuta intre ei, isi cresc copii cu mare drag, isi ajuta parintii, etc.
Dumnezeu ii spune ca are dreptate si cheama la EL un alt inger, pe care il trimite pe Pamant. Dupa alte trei zile se intoarce si cel de-al doilea inger si povesteste ce a vazut: ca oamenii sunt rai, se bat si se omoara intre ei pentru banii, se urasc, il blameaza pe Dumnezeu, ca totul este un haos! Dumnezeu ii spune ca are dreptate.
Sfintii care stateau langa Dumnezeu intreaba nedumeriti:
– Cum? Amandoi ingerii au dreptate ?
Dumnezeu atunci le explica:
– Da, amandoi au dreptate pentru ca fiecare a vazut in oamenii ceea el a vrut sa vada!

(via email)
Acest articol a fost publicat în Metafore terapeutice și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Fiecare vede ceea ce vrea sa vada

  1. Marian zice:

    Nu stiu in mod exact cum este in Cer,dar pe pamant in mod sigur aproape nimeni nu vede ceea ce vrea sa vada ci ceea ce a fost conditionat sa vada !…Si ,blonda sau bruneta nu e totuna!
    Nu e bine niciodata sa amestecam lucrurile – asa am ajuns unde suntem si unde strambam amarnic din nas – Dumnezeu nu putea sa dea dreptate ambilor ingeri ! Asta e o inventie rautacioasa …El e jumatatea plina a paharului , o atitudine optimista si constienta,si la El nu e egal daca vedem ,urmarim si ne concentram pe lemnul testului, sau pe lumina nesfarsita din care ne-a creat pe toti ….

    Tot respectul ca intotdeauna,dar mai multa atentie nu strica…

  2. ada zice:

    oare e corect sa afirmi ca fiecare vede in ceilalti , prima data, cum este el de fapt, si abia apoi sa vada realitatea? Cu alte cuvinte”pt hoti toti sunt hoti”si „pt cei inocenti,toti sunt inocenti’?Eu cred ca tendinta noastra este e a vedea pe ceilalti ca reflexia propriei noastre persoane( prima data) si abia apoi in functie de alte dovezi asa cum sunt de fapt.

    • Ioana Madalina zice:

      asa e….intai cand intalnesti pe cineva te vezi tu pe tine, real ..iar apoi totul se schimba, incepi sa vezi cum e omul rescpectiv de fapt , fara a-l judeca, pur si simplu il vezi asa cum e…

  3. crorazvan zice:

    intotdeauna vedem ceea ce vrem sa vedem in oamenii de langa noi.
    realitatea este ca felul in care privim oamenii face ca acei oameni sa se schimbe.
    cei care inteleg acest aspect au trecut prin aceasta intrebare ei insisi, cei ce nu inteleg le recomand simplu si succint sa isi gaseasca singuri raspuns.
    ca un indiciu: priveste omul cu dragoste (chiar si cel ce iti este antipatic) si vei vedea anumite schimbari la el..

  4. anonymya zice:

    Si eu cred ca transformarea incepe la nivel individual, launtric, abia apoi se va reflecta in afara. Sa nu cadem in capcana de a crede ca noi nu mai avem nimic de transformat si ca doar ceilalti sunt de vina. Fiecare gand negativ pe care inca il mai avem polueaza mediul si planeta si contribuie indirect la sporirea negativitatii intregii lumi.

  5. muresanalin zice:

    nu este nimic de comentat aici, trebuie doar sa meditam si sa incercam sa privim cat mai corect adica mai aproape de ce vrea Dumnezeu sa vedem.

  6. Sebastian zice:

    Asa e, fiecare reflecta propriul film creat in subconstient spre exterior…am citit un pasaj in „Puterea extraordinara a subconstientului tau” in care un om se plangea ca in orasul dinspre care venea totul era urat si oamenii erau rai, iar cel cu care dialoga ii raspunde ca si orasul inspre care se indreapta va fi tot asa…

  7. Cony zice:

    Fiecare e liber sa vada ce vrea, pentru ca vede si judeca totul conform propriilor concepte despre lume si viata. Fiecare are o realitate „a lui”.

  8. Nastru zice:

    Realitatea este nu numai una singura!
    Fiecare are realitatea lui, din perspectiva lui. Si atunci problema se pune doar , cum putem sa vedem partea pozitiva a lucrurilor si sa vedem cum facem ca lucrurile sa o ia in sensul pozitiv?
    Daca numai ne amuzam la viral mass email, spunand despre guvern ca sunt hoti si fura, daca ne „radem” la glumitele pe seama „blonzeniei” anumitor oameni politici sau asa zise persoane publice, fara sa facem nimic in sensul pozitiv, de a ignora pur si simplu lucrurile care ne afecteaza negativ si a pune osul in a le schimba pe cele pozitive, atunci tot niste sarmani „mioritici” ne vom numi carora ne face „placere” sa ne plangem de mila!

    • Solarris zice:

      insanatosirea unei societati depinde f mult de gradul de insanatosire / vindecare individuala.
      pina cind nu se va intelege de catre fiecare persoana in parte (sau macar de majoritatea), ca tot ceea ce am facut sau facem, am gindit sau gindim se reflecta asupra tuturor – deci nu e doar o problema strict individuala – situatia va continua sa fie asa cum este.

      multi dintre noi inteleg deja ca nu mai vorbim de criza politica, sociala etc, ci de o criza profund spirituala si morala, din care natia romana are lectii grele de invatat.
      oricit de binecuvintat si sfint ar fi pamintul Romaniei (asta daca este sa merg pe ideea vehiculata in unele medii spirituale), sa nu uitam ca nimic nu ne pica din cer, atit timp cit stam cu bratele incrucisate, ca omul sfinteste locul si ca nu e de datoria nimanui sa ne ajute, atit timp cit nu sintem in stare sa ne ajutam singuri.

      • Marian zice:

        Salutari Solarris

        De-ai sti cat ma bucur sa descopar ca exista si oameni care au o viziune clara asupra situatiei in care ne aflam, si care pot oferi
        si solutii viabile ! E atat de rar acest lucru !…
        Da ! Schimbarea vine din interior ! Inainte de a emite orice pretentie asupra calitatii vietii mele,e necesar si
        obligatoriu ca eu sa nutresc in mine si sa manifest in exteriorul meu valentele schimbarii la care visez.Lumea care ma
        inconjoara e o reflexie in oglinda a ceea ce port in mine. E adevarat ca ,fizic vorbind,lumea ma contine pe mine,dar lumea aceasta s-a nascut din constiinta mea si din gradul meu de constienta conform sistemului de valori pe care l-am
        adoptat.Privind din acest unghi nu eu sunt in lume ci lumea e in mine,eu sunt cel care nasc situatiile si evenimentele ce ma inconjoara.Ca sa determin o schimbare durabila in exteriorul meu trebuie ca mai intai sa ma schimb eu ,si abia apoi
        ma pot considera indreptatit sa iau o masura oarecare in ceea ce priveste situatia in care ne aflam cu toti. Cineva spunea ca motorul evolutiei la nivel social il constituie VALOAREA ,MODELUL si RESPECTUL …
        Totul incepe cu un lung si dureros proces de constiinta la nivel individual,proces in urma caruia imi creez un nou
        sistem de valori bazat pe principiile fundamentale care guverneaza universul.In felul acesta manifestand respect fata de valoare pot deveni un model.Un model si cu inca un model si cu inca un model ,pot determina la un moment dat o suma care va depasi masa critica dincolo de care se produce miracolul schimbarii la care visam de atata amar de vreme !
        Pentru aceasta insa e nevoie de oameni constienti si de disponibilitatea de a te inhama la un efort serios care depaseste de multe ori standardele obisnuite …Se ofera cineva voluntar ?
        Sigur,nu va inghesuiti ,nu e vorba de o miscare de masa si nu se ofera nici o recompensa,eforturile sunt personle si singurul lucru cu care va poat ajuta pagina de fata si proprietarul ei ,se refera doar la niste simple informatii,cinstite,verificate si de succes !

        ,,Fiti vii si locuiti-va ” !( Oana Pelea )

  9. raluca zice:

    realitatea este ca niciodata nu vezi numai rau sau numai bine…. si in interiorul nostru este si Binele si Raul.

  10. Berbecut zice:

    Realitatea este ca intotdeauna privesti realitatea in conformitate cu interiorul tau . Daca interiorul este senin si exteriorul ti se va infatisa la fel …

Comentariile sunt închise.