Oricărui lucru vei da atenţie, acesta va creşte!

6367_1280x800Toată lumea vorbeşte despre propria suferinţă. De ce se pune accentul atât de mult pe suferinţă? De ce i se acordă atâta importanţă? Aminteşte-ţi una dintre legi: oricărui lucru vei da atenţie, acesta va creşte. Atenţia este mâncare – dacă îi vei da atenţie unui lucru, va creşte tot mai mult.
Chiar şi o plantă creşte mai bine atunci când grădinarul îi acordă atenţie. Dacă este neglijată, atunci nu mai contează nici pământul, îngrăşământul, ploaia sau razele soarelui; dacă i se va oferi orice, dar nu şi atenţie constantă, atunci va creşte mai greu. Dacă iubeşti planta şi îi acorzi atenţie şi uneori îi spui că o iubeşti, atunci ea va creşte frumos.

Atenţia este un fel de vitamina. Atenţia este esenţială în viaţă. Dacă nu te iubeşte nimeni, începi să te ofileşti.
Dacă nimeni nu îţi acordă atenţie, moartea îşi face loc; vrei să mori.
Dacă o persoană te iubeşte, atunci începi să tânjeşti după ea.
Dacă cineva îţi acordă atenţie, prinzi din nou viaţa. Atenţia este viaţa, elan vital.

Dacă ai putea să te iubeşti, atunci ai putea să ai grijă de tine şi nu ai mai avea nevoie de atenţia nimănui.

Dacă dai prea multă atenţie suferinţei, atunci nu vei face altceva decât să o sporeşti.
Dacă dai multă atenţie fericirii, atunci ea va spori.

Să nu te transformi în propriul duşman. Dacă eşti cuprins de suferinţă, atunci acest lucru nu se datorează decât faptului că ai dat atenţie unor lucruri greşite. Schimbă centrul atenţiei tale. Chiar dacă nu ai decât o singură amintire a unui moment de binecuvântare, aceasta îţi va fi de ajuns. Dă-i atenţie şi se va dezvolta. Sămânţa se va dezvolta şi din ea va creşte un copac!

Osho

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Care este scopul meu în această viaţă?
Ce misiuni am de îndeplinit şi ce lecţii am de învăţat?
Cum îmi pot regăsi echilibrul interior şi cum pot avea relaţii (mai) armonioase cu cei din jur?
Care este cauza blocajelor şi fricilor care mă împiedică să am viaţa pe care o doresc?

Te invit alături de mine să păşim împreună cu curaj în aflarea acestor răspunsuri. Dacă te-ai decis să faci acest pas, scrie-mi pe adresa: solarris.coaching@gmail.com şi îţi voi oferi amănuntele referitoare la acest subiect.

Hotărăşte-te să faci primul pas pe drumul către tine!

Acest articol a fost publicat în Dezvoltare spirituala și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Oricărui lucru vei da atenţie, acesta va creşte!

  1. SoulDrops zice:

    Sunt ciudate invitatiile astea de a ‘nu da atentie’, mai ales cand vin de la maestri care te indeamna la ‘cunoastere’ si la constientizare de sine si de lume :)) Eu zic ca suferinta se poate evita doar cand esti constient – adica, atunci cand dai atentia corecta la absolut toate cele.

  2. calinakimu zice:

    cred ca se da atata atentie suferintei… cata se da „placerii”. Acestea nu pot fi despartite. Omul fuge de suferinta si alearga dupa placere. Amandoua atitudinile sunt gresite. Cautand placerea, dai de suferinta si atunci vrei sa scapi de ea. Cum? Cautand placerea pe orice cale…
    Cand vom fi dincolo de placere si suferinta, vom fi NORMALI, vom fi in realitate, acolo in care TOTUL este echilibru armonic…

Lasă un comentariu