Dependenţa de găsirea unui partener reflectă o lipsă, un gol pe care îl simţim în interiorul nostru

11219624_895786073823168_6130026894245175007_nFoarte multe femei îşi pun întrebarea: „Cum m-aş putea simţi împlinită fără un partener?” Această idee pare să le înspăimânte. Noi trebuie să ne recunoaştem însă temerile şi să le transcendem. Dacă nu suntem capabile să ne acordăm noi înşine iubirea pe care o merităm, nimeni altcineva nu ne va iubi cu adevărat. Nu-ţi pierde timpul căutând ceva ce nu există deocamdată în viaţa ta. Începe prin a fi plină de afecţiune şi de gingăşie faţă de tine însăţi. Lasă-ţi corpul şi inima să experimenteze ce înseamnă să te simţi iubită.

Tratează-te regeşte, aşa cum ţi-ai dori să te trateze un iubit. Aproape toate femeile din lume trăiesc singure la un moment dat din viaţa lor, fie când sunt tinere şi nemăritate, fie după ce divorţează, fie ca văduve. După părerea mea, taate femeile, inclusiv cele care sunt angrenate în relaţii de cuplu armonioase în momentul prezent, trebuie să îşi pună întrebarea: „Mă simt pregătită să trăiesc singură?” Atunci când depinzi în totalitate de altcineva care are grijă de tine, tu nu te afli în contact cu resursele tale interioare. Chiar dacă eşti angrenată într-o relaţie de cuplu, tu ai nevoie de perioade de singurătate în care să descoperi cine eşti şi în care să te gândeşti la scopurile tale şi la schimbările pe care intenţionezi să le introduci în viaţa ta. Perioadele în care suntem singure pot fi la fel de satisfăcătoare ca şi cele pe care le petrecem în compania altor oameni, mai ales dacă facem din gândurile noastre prietenele noastre.

În zilele noastre, o femeie nemăritată are întreaga lume în faţa ei. Ea se poate înălţa oricât de mult doreşte, în funcţie de capacitatea ei şi de încrederea ei în sine. Poate călători, îşi poate alege slujba pe care şi-o doreşte, poate face foarte mulţi bani, poate avea foarte mulţi prieteni şi îşi poate dezvolta o mare preţuire de sine. Atunci când oamenii nu fac singuri schimbările care se impun, viaţa le dă o mână de ajutor şi îi forţează să le facă. Spre exemplu, dacă nu îşi dau demisia dintr-o slujbă pe care o detestă sincer, se „întâmplă” să fie concediaţi. Adeseori, viaţa ne oferă oportunităţile pe care noi refuzăm să ni le asumăm singuri. De-a lungul istoriei, femeile nu au făcut schimbările pozitive necesare în planul conştiinţei lor pentru a-şi recăpăta puterea personală, iar la ora actuală viaţa le dă o mână de ajutor.

Iubirea există în noi toţi

Este trist că un număr atât de mare de femei continuă să se lamenteze că nu au un bărbat în viaţa lor. Nimeni nu ar trebui să se simtă incomplet, chiar dacă nu este căsătorit sau angrenat într-o relaţie de cuplu. Atunci când „căutăm iubirea”, noi credem că nu dispunem de ea. În realitate, iubirea există deja în noi toţi. Nimeni altcineva nu ne poate da iubirea pe care ne-o putem dărui noi înşine. Mai mult decât atât, dacă ne oferim această iubire, nimeni altcineva nu ne-o mai poate lua. De aceea, noi ar trebui să nu mai căutăm iubirea acolo unde nu există.

Dependenţa oarbă de găsirea unui partener este la fel de nesănătoasă ca şi rămânerea într-o relaţie dizarmonioasă sau disfuncţională. Dacă suntem dependenţi de găsirea unui partener, această dependenţă reflectă o lipsă, un gol pe care îl simţim în interiorul nostru. Ea este la fel de nesănătoasă ca orice altă dependenţă. Este un alt mod de a ne întreba: „Ce nu este în regulă cu mine?” „Dependenţa de găsirea unui partener” este înconjurată de foarte multă teamă şi este însoţită de sentimentul că „nu suntem suficient de buni”. Din cauza presiunii enorme de a găsi un partener pe care şi-au creat-o singure, foarte multe femei sfârşesc prin a accepta relaţii nesatisfăcătoare sau abuzive. Nimeni nu merită aşa ceva. Acestea nu sunt acte de iubire de sine. Nimeni nu ne obligă să creăm durere şi suferinţă pentru noi înşine, şi nici să ne simţim singure şi nefericite. Acestea sunt simple alegeri ale noastre, iar noi avem în fiecare moment posibilitatea să facem „noi alegeri”, care să ne susţină şi să ne împlinească.

Ştiu, noi am fost programate să acceptăm aceste alegeri limitative, dar trecutul nu mai există. Trăim acum o nouă zi, iar punctul de putere este întotdeauna momentul prezent. Ceea ce alegem să credem şi să acceptăm astăzi ne va crea viitorul. Noi ne putem schimba oricând dorim modul de a gândi şi convingerile. Putem face acest lucru chiar acum, în acest moment, creându-ne astfel un orizont diferit. Din această perspectivă, timpul petrecut în singurătate poate fi privit ca un dar!

Există o zicală care spune: „Femeile susţin jumătate din cer.” A sosit timpul să transpunem în fapt această zicală. Nu vom putea face niciodată acest lucru lamentându-ne, fiind furioase, considerându-ne victime sau renunţând la puterea noastră personală. De multe ori, noi căutăm iubirea şi intimitatea la alte persoane, deşi acestea nu fac decât să oglindească iubirea noastră de sine. De aceea, dacă dorim să progresăm cu adevărat, noi trebuie să ne îmbunătăţim relaţia noastră cu noi înşine. Personal, mi-am dedicat o bună parte din timp pentru a le ajuta pe femei „să îşi accepte şi să îşi folosească” puterea personală într-o manieră cât mai pozitivă.

Mai presus de orice, noi trebuie să înţelegem că iubirea din viaţa noastră începe cu noi înşine. De multe ori, noi căutăm  „Bărbatul Ideal” care să ne rezolve toate problemele, indiferent dacă este vorba de tatăl, iubitul sau soţul nostru. A sosit timpul să devenim noi înşine „Femeia Ideală” din viaţa noastră. Chiar dacă se întâmplă să nu avem pe moment un „Bărbat Ideal” în viaţa noastră, noi putem continua să fim „Femeia ideală”. Putem prelua controlul asupra destinului nostru şi ne putem crea viaţa pe care ne-o dorim.

Aşadar, dacă nu eşti angrenată într-o relaţie, nu te gândi că eşti condamnată pe vecie să rămâi singură. Gândeşte-te la actuala perioadă ca la o oportunitate de a-ţi crea o viaţă mai presus de tot ce ai visat vreodată. Iubeşte-te pe tine însăţi şi lasă viaţa să te conducă acolo unde trebuie să ajungi. Dizolvă toate obstacolele, ia-ţi zborul şi înalţă-te oricât de sus doreşti!

 Louise L.Hay – Femei puternice

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Care este scopul meu în această viaţă?
Ce misiuni am de îndeplinit şi ce lecţii am de învăţat?
Cum îmi pot regăsi echilibrul interior şi cum pot avea relaţii (mai) armonioase cu cei din jur?
Care este cauza blocajelor şi fricilor care mă împiedică să am viaţa pe care o doresc?

Te invit alături de mine să păşim împreună cu curaj în aflarea acestor răspunsuri. Dacă te-ai decis să faci acest pas, scrie-mi pe adresa: solarris.coaching@gmail.com şi îţi voi oferi amănuntele referitoare la acest subiect.

Hotărăşte-te să faci primul pas pe drumul către tine!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personală și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Dependenţa de găsirea unui partener reflectă o lipsă, un gol pe care îl simţim în interiorul nostru

 1. Erdos Carol zice:

  IUBINDU-TE VEI DA VOIE SĂ FI IUBITĂ, CREDE-MĂ CĂ AȘA E…….

 2. … probabil …. că nu se ține cont de faptul că prietenii migrează,părinții ”se duc”,prietenii …nu vor să audă de probleme ,rudele … sunt … din ce in ce mai rare … cand ajungi la 50-60 de ani ! …. să-ți faci din SINGURĂTATE … PRIETENĂ …. ,la pensie, e o mare OPERĂ …de artă a traiului fără oameni ! …. să vii după o perioadă lungă din străinătate și să te simți mai străin la tine ACASĂ ,îți trebuie mușchi să supraviețuiești intr-o societate distrusă de LIPSA DE TIMP ,… atunci cineva alături e binevenit … dacă nu ești huhurez ! Admir optimismul dv. dar e valabil pentru cineva in ascensiune, care nu are problema VARSTEI !

 3. Daniela Popa zice:

  DOAR …MULTUMESC DIN SUFLET !

 4. calinakimu zice:

  Aşa este, dar multe considerente sunt valabnile şi pentru bărbaţi…În ceea ce mă priveşte am încercat să tratez relaţia cuplului în peste 25 de articole…şi încă mai sunt multe de spus…
  Se spune ca bărbatul ideal nu a putut rămâne cu femeia ideală…deoarece atunci cănd a găsit-o şi ea căuta bărbatul ideal…Aşa ceva NU există.
  Relaţia de cuplu poate fi o şcoală pentru transcederea în spre starea iubirii compasionale. Dar aceasta relaţie va trebui pusă pe temelia solidă a IUBIRII, este singura condiţie.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s