Nu există oameni cu adevărat răi; există oameni care nu au avut parte de iubire!

iubirea de sineCând oamenii îşi vor înţelege locul în Univers, vor putea să şi-l revendice. Răspunsul nu e în cuvintele de pe această pagină. Răspunsul e în tine. Tu poţi deveni un canal şi o sursă de forţă interioară. Dar trebuie să renunţi la tot pentru a câştiga totul. La ce trebuie să renunţi? La tot ce nu eşti de fapt; la tot ce ai ales fără a alege şi la tot ce preţuieşti fără a preţui; la tot ce ai acceptat doar pentru că ai vrut să te conformezi unei forţe exterioare; la îndoiala care te împiedică să ai încredere în tine şi să te iubeşti pe tine şi pe alţii.

Ce vei câştiga? Te vei câştiga doar pe tine, un eu care e liniştit, care e în stare să iubească şi să fie iubit şi care înţelege care e menirea sa. Dar nu poţi să fii tu însuţi decât dacă nu eşti altcineva. Trebuie să renunţi la aprobarea “lor”, oricine ar fi ei, şi să-ţi evaluezi singur succesele şi eşecurile, în funcţie de propriile tale aspiraţii care corespund valorilor tale. Nimic nu e mai simplu şi mai complicat în acelaşi timp.

Unde poţi găsi forţa şi curajul de a respinge acele presiuni exterioare şi de a-ţi alege propriile valori? Totul e în tine, dacă ştii să te uiţi cu atenţie şi fără teamă. Trebuie să ne facem timp să începem acum, pas cu pas, într-un ritm care să nu ne sperie. Dacă trăieşti viaţa cu compasiune, răbdare, speranţă şi credinţă, îţi vei găsi în tine forţa care să te ghideze. ~ Elisabeth Kubler-Ross

Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personală și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Nu există oameni cu adevărat răi; există oameni care nu au avut parte de iubire!

 1. Ralu Daniela zice:

  Iubirea de sine a omului este iubirea de Dumnezeu, nu cea cu care iubim din sistemul de gândire al ego-ului. Noi facem parte din Dumnezeu, iar El e iubire pură… când Își iubește Sinea Lui, din care toți am răsărit, ne iubește pe toți în modul perfect, veșnic egal. Dacă îl Cunosc pe Dumnezeu, voi iubi ca El. Cei care nu au avut parte de iubire nu există! Există doar obloane trase de mintea egotică, care nu lasă lumina înăuntru. Iar Legea Iubirii este infailibilă… atragi ceea ce ești. Nu e nimeni rău, dar mulți se cred a fi răi… atât de perfidă și puternică e mintea egoului, pe care noi îl creștem. Îl iubim pe ego, marele nostru învățător, retrăgându-i poziția de conducere… punerea lui la locul și nivelul lui. Nu există oameni răi… există doar oameni care aleg sau preferă să nu funcționeze ca natură divină. Dar și asta e doar o treabă legată de timp… fiecare se va întoarce Acasă, mai devreme sau mai târziu, căci nu noi ne-am creat pe noi… noi doar am crezut că suntem ne-demni de iubire și ne-iubitori. O iluzie! Suntem creați din Iubire, pentru Iubire.

 2. Marinela zice:

  Adevarat..!!! Exista oameni care, din lipsa de iubire, devin rai..!!! Lipsa iubirii genereaza toate relele…!!! Cum poti iubi pe altii,daca nu te iubesti pe tine insuti si n-ai un generator de iubire in Creator….??? Primind iubire, daruiesti iubire, iar cel care iubeste nu poate face rau, nici lui, nici semenului lui…!!! Nu putem iubi pe toata lumea la fel, dar putem activa alte forme de iubire cu care ne-a inzestrat Dumnezeu fiind mai buni,mai generosi, mai doritori de-a ne ajuta semenii mai napastuiti de soarta decat noi, iar aceasta forma de iubire…este generatoare de bine si pentru noi si pentru cei din jurul si anturajul nostru…!!

  Asa cum se propaga cascatul, asa se propaga si starea de spirit de la om la om…putand genera furtuni de iubire binecuvantata sau din contra, ura si rau…si mai rau.!!! Tocmai de aceea fiecare fiinta constienta trebuie sa fie responsabila de iubirea pe care o inmagazineaza,o gerereaza si o transmite propria sa persoana caci binele nostru e si binele altora, iar raul nostru e si raulaltora!

  Suntem creati din iubire..si trebuie la randul nostru sa ne iubim, sa ne respectam si sa daruim respect si iubire si semenilor iar cu cei privati de iubire trebuie lucrat si mai mult pentru a deveni la randul lor generatoare…de iubire..!!!

 3. MULTUMESC PTR ACEST ARTICOL PLIN DE UN ADEVAR FOARTE PROFUND!
  PACE, LUMINA SI IUBIRE!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s