Ascultă-ţi inima şi – indiferent ce e acolo – scoate la suprafaţă

asculta-ti inimaAscultă-ţi întotdeauna sentimentele, nu e nevoie să te uiţi în jur. Uitându-te la oamenii din jur nu poţi să îţi dai seama exact ce se întâmplă cu ei, pentru că feţele lor nu reflectă realitatea, la fel cum nici faţa ta nu reflectă ceea ce simţi în realitate. Înfăţişarea lor exterioară nu e interiorul lor, tot aşa cum înfăţişarea ta exterioară nu e interiorul tău.
În asta constă ipocrizia societăţii – să nu îţi arăţi interiorul, să nu îţi arăţi adevărata faţă. Să ţi-o ascunzi. Să o arăţi cuiva intim, şi care te va înţelege. Dar cine este intim? Nici chiar îndrăgostiţii nu îşi arată unul altuia adevărata faţă. Căci, cine ştie, acum se iubesc, dar s-ar putea ca în clipa următoare să nu se mai iubească. Aşa că fiecare se închide în el, devine o insulă. Nu te uita la alţii, uită-te la tine. Şi, cu orice risc, lasă să iasă la suprafaţă ce e în tine. Nu există risc mai mare ca reprimarea. Dacă îţi reprimi sentimentele, îţi vei pierde toată pofta de viaţă, tot entuziasmul. Îţi vei pierde toată viaţa, dacă vei continua să-ţi reprimi emoţiile. Reprimarea e toxică, îţi otrăveşte fiinţa.

Ascultă-ţi inima şi indiferent ce e acolo, scoate la suprafaţă. În scurtă vreme îţi va fi foarte uşor să o faci, vei deveni priceput şi îţi va plăcea. Şi o dată ce ştii cum e să fii autentic, n-ai să mai vrei niciodată să fii fals, pentru că autenticitatea e foarte frumoasă. Continui să decizi să fii fals pentru că n-ai simţit niciodată gustul realului. Realul a fost reprimat încă din copilărie, ai fost învăţat să-l reprimi chiar înainte de a şti ce e, şi ai continuat să-l reprimi inconştient, mecanic. Fii conform cu tine însuţi – altă posibilitate nu există. Trebuie să fii responsabil faţă de fiinţa ta. Eşti răspunzător de fiinţa ta şi Dumnezeu nu o să te întrebe de ce nu eşti altcineva.
Problema e cum să fii tu însuţi. Şi dacă poţi s-o rezolvi, toate celelalte probleme nu mai contează. Atunci viaţa e un mister frumos care trebuie trăit, nu o problemă de rezolvat!

Osho

Reclame
Acest articol a fost publicat în Dezvoltare spirituala. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ascultă-ţi inima şi – indiferent ce e acolo – scoate la suprafaţă

 1. moraritzamel zice:

  Cred ca este cea mai dificila problema a vietii. Sper, sa reusesc s-o rezolv intr-o zi. Sper.

 2. elena brajinka zice:

  Sa fii sincer cu tine insuti…..

 3. Lavinia zice:

  Sa avem mintea in inima noastra…
  Multumesc!

  • viorel zice:

   In opinia mea concluziile la care am ajuns cand eram mici copii sunt cele mai destepte lucruri si pot fi o piatra de temelie in „a fi tu insuti’ si tot ce este necesar este sa-ti amintesti trairiile vii si ne-ingradite de puscaria mentala ulterior construita si in permanenta amenajare de catre sistemul social actual. Cred ca copilul din noi este cel caruia trebuie sa-i dam atentie ptr ca el simte si atunci cand gandirea este cuplata cu simtire se amplifica enorm si prin legea atractiei se intampla chestii la propriu si in termen foarte scurt. Cred ca emotiile sunt un magnet puternic si indiferent ca este buna sau negativa emotia atrage modelarea lumii materiale cu o putere egal proportionala cu intensitatea emotiei(so enjoy:)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s