Dacă fiecare ajunge să fie el însuşi, Pământul va fi plin de oameni puternici, inteligenţi, înţelegători, împliniţi

a fi tu insutiNiciodată n-ai fost acceptat de părinţii tăi, de profesori, de vecini, de societate, aşa cum eşti. Toată lumea a încercat să-ţi aducă îmbunătăţiri, să te facă mai bun. Toată lumea ţi-a scos în evidenţă defectele, greşelile, slăbiciunile inerente oricărei fiinţe umane. Nimeni n-a pus accent pe frumuseţea ta, nimeni n-a pus accent pe inteligenţa ta, pe grandoarea ta. Simplul fapt de a fi viu este un dar nemaipomenit, dar nimeni nu ţi-a spus vreodată să-i fii recunoscător existenţei. Dimpotrivă, toată lumea bombăne, se plânge. Încă de la început, toţi cei care te înconjoară îţi spun că nu eşti ce ar trebui să fii, îţi dau sfaturi, îţi oferă idealuri mari pe care trebuie să le urmăreşti. Faptul că exişti nu e preţuit. Viitorul tău e preţuit, important e să devii cineva respectabil, puternic, bogat, renumit, nu doar un nimeni.

Condiţionarea constantă a născut în mintea ta ideea: „Nu sunt suficient aşa cum sunt, lipseşte ceva. Şi trebuie să fiu altundeva, nu aici. Nu ăsta e locul în care trebuie să fiu, ci undeva mai sus; trebuie să fiu mai puternic, mai dominator, mai respectat, mai cunoscut”.
Mulţi oameni ţi-au transfomat mintea conform ideilor lor despre cum ar trebui să fii. Şi nu cu rea credinţă. Părinţii te-au iubit, profesorii te-au iubit, societatea vrea să fii cineva. Intenţiile au fost bune, dar înţelegerea a fost limitată. Ei au uitat că nu poţi transforma un trandafir în lotus şi invers.

Tot ce poţi să faci e să ajuţi trandafirul să crească mai mare, mai colorat, mai parfumat. Îi dai toate elementele necesare transformării culorii şi parfumului – îngrăşământul potrivit, solul potrivit, îl uzi când trebuie – dar nu poţi să faci tufa de trandafiri să dea flori de lotus. Iar dacă începi să-i imprimi tufei de trandafiri ideea: „Trebuie să faci flori de lotus”, imprimi o condiţionare greşită. Nu numai că tufa asta n-o să poată să facă niciodată flori de lotus, ci întreaga ei energie va fi îndreptată pe un drum greşit, astfel încât ea nu o să mai dea nici trandafiri, căci de unde să ia energia de a da trandafiri? Iar când se va dovedi că n-au ieşit nici flori de lotus, nici trandafiri, fireşte că această biată tufă se va simţi frustrată, golaşă, nedemnă.

Asta se întâmplă cu făpturile umane. Animaţi de cele mai bune intenţii, oamenii îţi transformă mintea. Într-o societate mai bună, cu oameni mai înţelegători, nimeni nu va încerca să te schimbe. Toată lumea te va ajuta să fii tu însuţi – iar să fii tu însuţi e cel mai bun lucru din lume. A fi tu însuţi îţi dă tot ce îţi trebuie pentru a te simţi împlinit, tot ce poate să dea sens vieţii tale. Simplul fapt de a fi tu însuţi şi a te dezvolta conform naturii tale va aduce împlinire destinului tău. Asta e adevărata bogăţie. Asta e adevărata putere.
Dacă fiecare ajunge să fie el însuşi, tot Pământul va fi plin de oameni puternici, inteligenţi, înţelegători, împliniţi şi bucuroşi că au ajuns Acasă.

Osho

Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personală și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Dacă fiecare ajunge să fie el însuşi, Pământul va fi plin de oameni puternici, inteligenţi, înţelegători, împliniţi

 1. strgates34 zice:

  Daca Dumnezeu ar fi vrut asta, Pamantul ar fi fost deja plin de oameni puternici, inteligenţi, înţelegători, împliniţi…

  • Solarris zice:

   Dumnezeu a vrut si vrea asta, prin tot ceea ce creeaza! Fiecare om care se naste este perfect! Ceea ce alegem sa facem – constient sau nu – cu aceasta perfectiune, este alegerea noastra. Sa nu uitam ca puterea transformarii sta tot in noi… Si tot Dumnezeu ne-a dat toate uneltele de care avem nevoie pentru a ne intoarce la acea perfectiune cu care ne-am nascut!

   • strgates34 zice:

    Da, Dumnezeu ne-a dat toate ,,uneltele”, dar nu ne-a dat si alegerea sa le putem folosim sau nu. In starea actuala de constiinta, majoritatea din noi nu avem Liber Arbitru. Vor folosi uneltele, doar cei predestinati de El sa le folodeasca!
    Daca citesti Invataturi ale Maestrilor Spirituali Perfecti, ai sa intalnesti acolo conceptul de ,,entitate”, ceva ce desemneaza sufletul impreuna cu mintea care vietuiesc intr-un corp fizic a perioada de timp (poti s-o numesti ,,viata”). La moartea corpului fizic, entitatea se retrage intr-o vibratie mai inalta, urmand sa preia un alt corp fizic. Daca acea entitate atinge perfectiunea – cat timp vietuieste in trup – atunci da, ne nastem perfecti (de obicei insa nu se mai naste in acest nivel jos de vibratie).

    • Solarris zice:

     Tocmai liberul arbitru este cel mai mare dar pe care ni l-a dat Dumnezeu. In fiecare moment al vietii alegem – constient sau nu. A crede ca Divinitatea ii alege doar pe unii in detrimentul altora, e ca si cum am spune ca El isi are „favoritii” lui, in defavoarea altora. Fiecaruia dintre noi i-au fost dati acei talanti sau daruri, fiecare in functie de misiunea si lectiile pe czare le are de invatat in aceasta viata.
     Si tocmai aici intervine libera noastra manifestare: suntem sufiecienti de constienti pentru a folosi darurile in folosul nostru si al altora sau continuam sa dormim somnul constiintei?

 2. Doina Maria zice:

  Da! sunt de acord ca este bine sa fim intelegatori si sa ajutam, cu ceea ce putem, ca fiecare sa-si foloseaca calitatile cu care este daruit si sa-si dezvolte aptitudinile…pentru a se simti implinit.
  Adevarata forta vine din pacea interioara care se poate regasi numai in iubirea sincera a aproapelui nostru, iubirea de Dumnezeu, in credinta.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s