Clipa magică

155578_44666l1248702846_388098629_nÎn fiecare zi – împreună cu soarele – Dumnezeu ne oferă o clipă în care e posibil să schimbăm tot ce ne face nefericiţi. Iar în fiecare zi pretindem că nu realizăm momentul, ne străduim să credem că această clipă nu există, că ziua de azi e la fel cu aceea de ieri şi va fi identică cu cea de mâine. Dacă am fi atenţi, am putea descoperi clipa magică. S-ar putea ascunde în momentul în care băgăm cheia în uşă, dimineaţa, în tăcerea de după cină, într-o mie şi unul de lucruri ce ni se par identice. Această clipă există – atunci, toată puterea stelelor ne pătrunde pentru un moment şi ne permite să înfăptuim miracole.

Uneori, fericirea e o binecuvântare, dar de cele mai multe ori e o cucerire. Clipa magică ne ajută să ne schimbăm, ne ajută să ne urmăm mai departe visele. Vom suferi, vom traversa multe momente dificile şi ne vom confrunta cu multe dezamăgiri, dar toate sunt pe cât de tranzitorii, pe atât de inevitabile, iar la final vom fi mândri de ce am lăsat în spatele obstacolelor. Cândva, în viitor, vom putea privi înapoi cu mândrie şi credinţă.
Nefericiţi sunt cei care se tem să-şi asume riscuri. Poate că nu sunt niciodată dezamăgiţi, niciodată deziluzionaţi, niciodată în suferinţă, precum aceia care au un vis de urmat. Dar, când privesc înapoi – pentru că întotdeauna privim înapoi – îşi vor auzi inima şoptind: „Ce ai făcut cu miracolele pe care Dumnezeu le-a semănat pentru zilele tale? Ce s-a ales de talentul pe care Cel Sfânt ţi l-a încredinţat? L-ai îngropat adânc, într-un mormânt, de teamă că-l vei pierde. Aceasta îţi este moştenirea: certitudinea că ţi-ai risipit viaţa“.
Nefericiţi sunt cei care aud astfel de vorbe. Pentru că atunci când, poate, vor crede în miracole, aceste clipe magice ale vieţii se vor fi scurs deja. Trebuie să ascultăm copilul care am fost, care încă trăieşte în noi. Acest copil cunoaşte înţelesul clipelor magice. Îi putem înăbuşi oftatul, dar nu-l putem reduce la tăcere […]

Să fim atenţi la ceea ce copilul din noi încearcă să ne spună. Să nu ne ruşinăm şi să nu-l înfricoşăm, deoarece se simte singur şi abia dacă se face auzit. Să-l lăsăm să ia din când în când frâiele existenţei noastre. Acest copil din noi spune că nici o zi nu seamănă cu cealaltă. Să-l facem să se simtă iubit din nou. Să-i facem pe plac – chiar dacă asta ar însemna să acţionăm într-un fel neobişnuit, chiar dacă ne-ar face să părem nebuni în ochii altora. Amintiţi-vă că înţelepciunea oamenilor este nebunie în faţa lui Dumnezeu. Dacă ascultăm copilul pe care îl purtăm în suflet, ochii ne vor străluci încă o dată. Dacă nu pierdem legătura cu acest copil, nu vom pierde nici contactul cu viaţa!

Paulo Coelho
(material primit pe email)
Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personală și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Clipa magică

 1. Stefan zice:

  Cand lasi copilul din tine sa iasa , te simti liber, fericit si cei din jurul tau te privesc mirati dar placuti surprinsi de felul tau de-a fii, esti o prezenta placuta pt ca bucuria iti vine din inima si asta se vede in ochii tai cat de sincer si natural esti. Eu am trait experienta asta si e minunat !!! Societatea asta ne cere si ne face sa fim asa de seriosi un fel de roboti fara sentimente fara timp pt noi. O gluma buna ,un zambet sincer , un compliment destind atmosfera si o face sa se dechida ca o floare, chiar daca ai 19 sau 60 de ani. Numai bine si bucurie in suflet sa aveti!

 2. Cosmin zice:

  Daca dau drumul copilului din mine oamenii o sa se uite uimiti la mine o sa zica ca sunt cu capul… ce fac?

  • Solarris zice:

   A experimenta starea de copil care se afla in noi insine nu inseamna a da dovada de infantilitate. Are legatura cu puritatea sufleteasca, cu iubirea neconditionata pe care copiii o simt, cu candoarea si cu inocenta cu care intampina orice vine spre ei, cu exprimarea naturaretii si firescului din ei… Tu doar fii ceea si cine esti, indiferent de etichetele pe care ti le pun ceilalti. Esti venit aici pentru a experimenta pe Cel ce Esti in toata grandoarea ta, nu de a multumi lumea din jur, nu de a te alinia la niste standarde neconforme cu spiritul tau… caci asta nu vei reusi niciodata.

 3. Adevărul este unic.
  Există o divinitate lăuntrică, la care avem acces,doar trăind clipa, spre a ne dărui ei, cu puteri plenare, nedispersate de năzuinţe înşelătoare.
  Iar clipa, poate apare ca orice clipă, când nu te aştepţi, sub forma Zâmbetului soarelui. Ţi-a mângâiat faţa, şi a trecut, dacă nu ai fost atent. 🙂
  Madi şi Onu

 4. Mariost07 zice:

  Intotdeauna copilul din mine a crezut in magie….trecand prin ani am inteles ca visele se pot realiza doar luptand pentru ele…pentru ca in fiecare vis este o clipa de magie…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s