Sentimentele – o cale către inimă

Toţi vrem să ne simţim plini de pace, dar viaţa nu este întotdeauna liniştită. Uneori se întâmplă ceva care ne ridică probleme sau ne aruncă o provocare, iar noi trebuie să ne îmbrăţişăm întreaga experienţă. Asta înseamnă să ne facem timp ca să simţim cu curaj, tot ceea ce simţim. Negarea sentimentelor noastre nu va duce la pace. Sentimentele noastre sunt acolo pentru un motiv anume. Ele sunt o cale către inimă. Sentimentele puternice se ivesc atunci când trebuie deschisă uşa către inima noastră.
Evoluţia ta spirituală nu se produce atunci când, aparent, eşti liniştit şi mulţumit. Ea se produce atunci când devii mânios, trist, lacom, gelos, critic, nerăbdător. Ea se produce atunci când îţi pierzi “masca spirituală” şi-ţi dai seama că nu eşti un super-bărbat sau o super-femeie – ci doar o fiinţă umană obişnuită, care învaţă cum să trăiască.

Paul Ferrini
Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personală, Video. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Sentimentele – o cale către inimă

 1. Viorel zice:

  Sentimentele, emoțiile și căldura sufletului este ceea ce ne distinge și ne separă de umbrele care au transformat Terra într-o „realitate” controlată și manipulată. Campionii transumanismului (transhumanism), Ray Kurzweil și Michio Kaku, încearcă din răsputeri să fuzioneze omul și robotul, evident în favoarea mașinii, care în ultimă instanță ne va face să părem desueți și inutili și ne va înlocui, dar nu înainte de a extrage esența noastră divină, care îi lipsește.
  Inteligența rece, măsurată în IQ (intelligence quotient), pe care, din nefericire, mulți dintre noi o admiră și o râvnesc, pălește în comparație cu inteligența afectivă, care ne definește pe noi. Să nu uităm că lumea este acum pe marginea abisului datorită unor psihopați cu un IQ de 300+. Cei care ne conduc cu gesturi de echere cred că ne pot umili cu scânteia rațiunii – o lumină rece, de neon, care niciodată nu a cunoscut rațiunile inimii și lumina caldă a simțirii.
  Data viitoare, când cineva îți va reproșa, cititorule, că ești prea emotiv, uită-te bine la el: s-ar putea să fie o șopârlă bipedă travestită ori o formă perfecționată de AI (artificial intelligence).
  Îți dedic aceste rânduri ție, Cristina, inteligență sclipitoare și solitară.

 2. Maria zice:

  Mulțumesc!

 3. „Ce simtire dumnezeiasca ai atunci cand urmezi Calea Inimii!” Goethe

 4. claudia zice:

  Multumesc din suflet!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s