Iubirea de Sine

Astăzi, fii blând şi răbdător cu tine. Când te trezeşti dimineaţa, fii deschis la ceea ce are ziua să te înveţe. Atunci când ţi se iveşte în cale o încercare dificilă, adu-ţi aminte că scopul ei principal este să te ajute să te iubeşti pe tine însuţi şi pe ceilalţi oameni cu care îţi împarţi viaţa. Când mergi seara la culcare, închide ochii şi revezi-ţi ziua. Vezi acele momente când ai experimentat teamă şi înţelege felul în care lipsa ta de amabilitate faţă de ceilalţi izvorăşte din neputinţa ta de a avea răbdare şi compasiune faţă de tine însuţi.

Iartă-te pentru că eşti aspru cu tine şi afirmă că eşti dispus să fii mai blând. Dă-ţi seama că acesta este un proces. Nu-l poţi grăbi, sau face să se întâmple. Poţi fi însă plin de bunăvoinţă şi îi poţi permite să se întâmple. Poţi învăţa să inviţi pacea să vină în mijlocul fricii tale.

Nu te poţi “forţa” să te iubeşti pe tine însuţi, aşa cum nu te poţi forţa să-i iubeşti pe alţii.    Iubirea începe cu acceptare. Practică acceptarea – atunci când devii conştient că eşti critic cu tine însuţi şi cu ceilalţi. Fii doar conştient şi acceptă ceea ce se întâmplă… nu te autopedepsi… şi apoi îmbrăţişează-ţi experienţa cu afecţiune. Spune-ţi: “Văd că sunt critic – şi asta înseamnă că sunt speriat”. A te accepta pe tine însuţi în fiecare moment este o muncă spirituală. Este o practică permanentă. Din nefericire, nu există scurtături.  Iubirea lui Dumnezeu pentru tine merge pe urmele iubirii şi acceptării tale de sine!

Paul Ferrini

Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personală și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Iubirea de Sine

 1. Dana H zice:

  Totul se redefineste permanent in mine pe masura ce ating si descopar noi nivele ale Esentei, Iubirii, Spiritului lui Dumnezeu din tot si din toate. Acest material m-a mai redefinit un pic. Multumesc.

 2. P'MPY"' zice:

  Asa e, si eu am dat peste acest blog cand aveam ce mai mare nevoie dar fara sa constientizez asta. M-a ajutat sa deschid ochii si sa invat sa lupt cunoscandu-mi adevaratele forte si a devenit un fel de mangaiere pentru suflet, oferindu-mi pas cu pas cunostere si placerea de a lectura, trezindu-ma astfel dimineata cu mai multa speranta si pofta de a cunoaste viata fie ea cat rea sau buna, in fond tot frumoasa si unica e o regasesc

 3. SAF zice:

  A te iubi pe tine insuti inseamna a iubi o imagine despre tine. E la fel ca atunci cand spui „eu vreau sa ma cunosc pe mine insumi”. Aici e iluzia fundamentala a dualitatii, bariera fundamentala in calea adevaratei cunoasteri de sine. Nu poti sa te cunosti pe tine insuti sau sa te iubesti pe tine insuti. Tu esti constiinta care in care totul e cunoscut/iubit si care nu se poate/iubi pe sine insasi.

 4. Monika zice:

  Pentru mine este o oaza in mijlocul desertului acest blog….si DA se pare ca nu este o intimplare ca am dat de el exact cind aveam cea mai mare nevoie de asemenea postari…..Multumesc!!!! Monika.

 5. stefania zice:

  Nu toata lumea din jur poate intelege cu adevarat ce scrieti si ce daruiti! Munca impreuna este frumoasa , benefica si importanta pentru sufletele ce inteleg ceea ce daruiti! Succes

  • Solarris zice:

   Stefania, exista un timp pentru a intelege, la fel cum exista suflete la care trebuie sa ajunga astfel de informatii. Nu e nimic intamplator!
   Multumesc pentru popas!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s