Fii un dar pentru oricine care-ţi intră în viaţă şi pentru oricine în a cărui viaţă intri

darFii o lumină asupra omenirii şi nu îi face rău. Încearcă să construieşti, nu să distrugi. Cum? Prin exemplul tău luminos. Caută numai bunătatea. Vorbeşte numai în adevăr. Acţionează numai în dragoste. Trăieşte Legea Iubirii acum şi mereu. Dă totul, nu pretinde nimic. Evită tot ce e nedemn. Nu accepta inacceptabilul. Fă din fiecare moment al vieţii tale o revărsare de iubire. Foloseşte fiecare clipă ca să gândeşti gândul cel mai înalt, să spui cuvântul cel mai înalt, să faci fapta cea mai înaltă. Adu pace pe pământ, aducând pace celor a căror viaţă o atingi. Îmbrăţişează fiecare împrejurare, însuşeste-ţi fiecare vină, împărtăşeşte fiecare bucurie, contemplă fiecare mister, pune-te în pielea fiecăruia, iartă orice jignire, vindecă fiecare inimă, respectă adevărul fiecărei persoane, iubeşte Dumnezeul fiecărei persoane, protejează drepturile fiecărei persoane, păstrează intactă demnitatea fiecărei persoane, promovează interesele fiecărei persoane, îngrijeşte-te de nevoile fiecărei persoane, acceptă că fiecare persoană este sfântă, scoate în evidenţă cele mai mari daruri ale unei persoane.

Fii un exemplu viu, însufleţit, al celui mai înalt Adevăr care sălăşluieşte în tine.
Vorbeşte despre tine cu smerenie, ca nu cumva cel mai înalt adevăr al tău să fie interpretat în mod greşit, ca o lăudăroşenie.
Vorbeşte blând ca nu cumva să se creadă că încerci doar să captezi atenţia.
Vorbeşte cu bunătate, pentru ca toţi să poată cunoaşte dragostea.
Vorbeşte deschis ca nu cumva să se creadă că ai ceva de ascuns.
Vorbeşte sincer, ca să nu fii înţeles greşit.
Vorbeşte adesea, astfel încât cuvântul tău să nu fie uitat.
Vorbeşte cu respect, ca nimeni să nu fie jignit.
Vorbeşte cu dragoste, astfel încât fiecare silabă să vindece.

Fă din viaţă ta un dar! Aminteşte-ţi mereu că tu eşti darul! Fii un dar pentru oricine care-ţi intră în viaţă şi pentru oricine în a cărui viaţă intri. Fii atent: să nu intri în viaţa altuia, dacă nu poţi să fii un dar. (Tu poţi fi întotdeauna un dar, pentru că întotdeauna eşti un dar  –  deşi uneori nu îţi dai voie să ştii acest lucru).

Când cineva intră pe neaşteptate în viaţa ta, află ce dar trebuie să primească acea persoană de la tine. De ce altceva crezi că vine cineva la tine? Fiecare persoană care a venit vreodată la tine a venit să primească un dar.

Primindu-l, el îţi dă ţie un dar – darul de a trăi experienţa şi împlinirea lui Cine Eşti.

Când vezi acest adevăr simplu, când îl înţelegi, vezi cel mai mare adevăr dintre toate!

Neale Donald Walsch – Conversaţii cu Dumnezeu

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Care este scopul meu în această viaţă?
Ce misiuni am de îndeplinit şi ce lecţii am de învăţat?
Cum îmi pot regăsi echilibrul interior şi cum pot avea relaţii (mai) armonioase cu cei din jur?
Care este cauza blocajelor şi fricilor care mă împiedică să am viaţa pe care o doresc?

Te invit alături de mine să păşim împreună cu curaj în aflarea acestor răspunsuri. Dacă te-ai decis să faci acest pas, scrie-mi pe adresa: solarris.coaching@gmail.com şi îţi voi oferi amănuntele referitoare la acest subiect.

Acest articol a fost publicat în Dezvoltare spirituala. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Fii un dar pentru oricine care-ţi intră în viaţă şi pentru oricine în a cărui viaţă intri

 1. chira zice:

  Am ramas fara cuvinte. De unde se spune „daca nu poti face bine, opreste-te si nu fa rau”.
  Binele, iubirea, daruirea, sinceritatea si as spune si iertarea” ar trebui sa primeze in fiecare dintre noi. Doamne ajuta!

 2. MARI zice:

  MINUNATE CUVINTE SI ATAT….

 3. Cristina zice:

  Minunat ,fara cuvinte.
  Dragostea sincera pluteste pe acest blog si te incarca pana in adancul sufletului,iti aduce aminte : CUM ESTI TU OMULE si iti provoaca o stare de imensa bucurie sa te regasesti in splendoarea sufletului tau

 4. ana zice:

  Am ramas fara cuvinte,cum se spune….cineva spunea ca intunericul are o singura culoare in vreme ce lumina o mie. Iar voi, si altii, ati patruns in intunericul din mine, ati luminat si luminati cu o intensitate fara masura in legile fizici. Multumesc tuturor,si celor de jos si celor de sus, ca sunteti ,ca sunt,ca suntem…..

 5. cich zice:

  As adauga si eu, la randul meu, cuvintele lui Marianne Williamson:

  Frica noastra cea mai mare nu este ca suntem inadecvati. Frica noastra cea mai mare este ca suntem puternici peste masura. Lumina noastra, nu intunericul, este cea care ne sperie cel mai tare. Ne intrebam pe noi insine, „cine sunt eu sa fiu stralucit, frumos, talentat, fantastic?” De fapt, cine esti tu sa nu fii? Esti un copil al divinitatii. Jucand un rol minor nu serveste cu nimic lumii. Nu este nimic „iluminat” sa devii minuscul asa incat alti oameni sa nu se simta intimidati de tine. Noi toti suntem facuti sa stralucim precum copii. Ne nastem ca sa manifestam gloria lui Dumnezeu in noi insine. Aceasta glorie nu e numai in unii din noi; e in toata lumea. Si in timp ce permitem luminii noastre sa straluceasca, in mod inconstient oferim posibilitatea si celorlalti sa faca la fel. In timp ce ne eliberam de propia noastra frica, prezenta noastra ii elibereaza si pe altii.”

  • Lacky zice:

   Iarasi o coincidenta ! …Am vrut sa scriu cateva randuri la ,,Cine esti” si am dat peste tine ! Pardon,am fost placut surprins sa constat ca ai comentat si tu !
   Poate nu e decat o intamplare…nu conteaza,importanta e frumusetea lucrurilor,si mana care le aseaza sa spuna ce au de spus.
   Ma gandem sa scriu despre cat de impresionat sunt sa constat ca cineva s-a gandit sa masoare valoarea fiintei in capacitatea de a darui bunatate ,pace si extaz,sa masoare valoarea fiintei in gesturi si simtaminte impartasite ! E fantastic ce lumina se zbate sa izbucneasca deasupra unui cer ca de plumb !…E noapte ,o noapte oribila,si totusi sufletele viseaza frumos ! Asta e natura noastra adevarata,esenta din care suntem claditi,asta suntem, asta e raspunsul la intrebarea ,,cine esti”…
   Acum nu mai vreau sa scriu despre,acum imi doresc sa traiesc acesta descoperire asa cum a fost ea in prima clipa.O ,,afacere” de genul asta e cu adevarat importanta ,nu ?Si totusi o sa scriu,asa trebuie.
   Cine esti ? Cine esti…
   Surprinzator este faptul ca nu esti cineva,ceva anume…in esenta noastra nu suntem fiinte,factorii de comparatie obisnuiti nici nu exista de fapt ,in esenta noastra suntem ,,cumva”,suntem o calitate,un ,,ceva” special si inconfundabil ! O bucurie imensa ,o pace si o putere greu de descris in cuvinte omenesti !
   Ceea ce suntem seamana cu o tacere rotunda si plina ,dar nu e ;aduce cu un gheizer ,dar il depaseste cu mult- e dintr-o lumina care iti ia ochii- si ceea ce suntem e cantec si dans …trestia care astepta vantul !Incantare,o atingere de catifea care exista,dar nu poate fi inteleasa intr-un context obisnuit …

 6. adescreations zice:

  „Evită tot ce e nedemn. Nu accepta inacceptabilul.”… dar cine stabileste ce e nedemn si inacceptabil? Exista ceva care nu ar trebui acceptat, daca tot ceea ce exista are un sens spiritual pozitiv?

  • Solarris zice:

   daca ar fi sa luam exemplul unor persoane implicate intr-o relatie abuziva (fizic sau emotional), cum stabilim granita dintre acceptabil si neacceptabil?
   cine este „autoritatea” care stabileste aceasta delimitare?

 7. violetabalan zice:

  Si as adauga eu, invata sa ierti.

 8. Roxana Călinescu zice:

  Mereu mi-a plăcut Neal Donald Walsch. Vorbește pe înțelesul tuturor și cumva îndrumă omul, măcar, să înceapă să-și pună anumite întrebări, să lucreze cu propria persoană pentru a merge mai departe, pentru a deveni ceva mult mai bun și folositor (atât pentru el cât și pentru ceilalți). O zi minunată 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s