Fii exceptional(a)!

oameni exceptionaliExista mai multe caracteristici fundamentale pe care le-au avut toti acei oameni care au dobandit succesul in viata, caracteristici care le-au conferit puterea arzatoare de a face tot ceea ce este necesar pentru a dobandi succesul. Acestea sunt cele sapte mecanisme de baza care ne pot asigura succesul.

1. Pasiunea. Toti „invingatorii” au avut un motiv, o energie sustinatoare, un scop clar care le-a permis sa realizeze un anumit lucru, sa evolueze si chiar sa obtina mereu mai mult. Acest motiv puternic le-a dat forta si a facut posibil ca ei sa isi foloseasca la adevarata lor valoare potentialitatile. Pasiunea este cea care sustine, confera putere si face ca oamenii sa ramana pana noaptea tarziu si sa se trezeasca dimineata devreme. Pasiunea confera vietii putere, savoare si sens. Nu exista nimic maret fara pasiunea de a fi maret, indiferent ca este vorba de aspiratia unui sportiv, a unui savant, a unui om de afaceri sau a unui artist.

2. Credinta. Fiecare traditie spirituala vorbeste despre puterea si efectul credintei asupra umanitatii. Oamenii care au succes difera foarte mult in credinta si convingerile lor de cei care esueaza. Convingerile noastre despre ceea ce suntem si ceea ce putem deveni determina ceea ce noi vom fi. Daca nou credem in magie, vom trai o viata magica. Daca noi credem in fericire, vom trai o viata fericita. Daca, in schimb, credem ca viata noastra este definita de limite inguste, aceste limite vor deveni cu adevarat reale pentru noi. Ceea ce noi consideram ca este posibil devine cu adevarat real, devine cu adevarat posibil. Multi oameni sunt plini de pasiune, dar datorita convingerilor lor limitate cu privire la ceea ce sunt si la ceea ce pot sa realizeze, nu abordeaza niciodata acele actiuni care ar putea face ca visele lor sa devina realitate. Oamenii care au succes stiu ca vor obtine lucrurile pe care le doresc si in care cred cu ardoare. Pasiunea si credinta ne ajuta sa ne inaltam catre performante. Dincolo de aceasta putere, avem nevoie de o cale, de un sens inteligent si de o progresie logica. Pentru a avea succes in atingerea scopului nostru, avem nevoie de:

3. Strategie. O strategie reprezinta modul de a ne organiza resursele. Fiecare personalitate de exceptie stie ca nu este suficient sa ai resurse pentru a atinge succesul. Trebuie, de asemenea, sa utilizezi aceste resurse in cel mai eficient mod. Chiar si cele mai bune talente si ambitii au nevoie sa isi gaseasca o cale adecvata de manifestare. O usa poate fi deschisa prin distrugere sau poate fi gasita cheia care o deschide fara forta, lasand-o intacta.

4. Claritatea valorilor. Valorile se refera intotdeauna la ceea ce este important, la ceea ce conteaza cu adevarat, la ceea ce este fundamental, etic, moral si practic in tot ceea ce noi realizam. Valorile sunt sisteme de convingeri specifice pe care le avem despre ceea ce este bine si ceea ce este gresit in viata noastra. Multi oameni nu au o idee clara cu privire la ceea ce este cel mai important pentru ei. Adesea, ei realizeaza anumite lucruri, dupa care sunt nefericiti si neimpacati cu ei insisi, pur si simplu pentru ca nu le este clar ceea ce ei considera in mod subconstient a fi corect sau potrivit pentru ei si pentru ceilalti. In cazul marilor succese, aproape intotdeauna oamenii au un sens fundamental clar cu privire la ceea ce merita cu adevarat sa fie realizat.

5. Energia. Energia trebuie sa fie vesela, plina de viata si bucurie, de dinamism si vitalitate. Oamenii de exceptie traiesc ca si cum ar fi asaltati de momente favorabile in fiecare zi si recunosc ca singurul lucru care nu le este suficient este timpul. Exista multi oameni in aceasta lume care au o pasiune in care cred, cunosc strategia care le-ar putea asigura succesul si valorile lor sunt in mod corect structurate, dar ei nu au vitalitatea fizica necesara pentru a realiza actiunea respectiva. Succesul este asadar inseparabil de energia fizica, intelectuala si spirituala care, corelate, ne permit sa obtinem ceea ce este cel mai bun din ceea ce ni se ofera.

6. Puterea cooperarii. Aproape toti oamenii de succes au in comun o extraordinara abilitate de a fi in legatura unii cu altii, abilitatea de a fi impreuna si de a avea relatii cu oameni din numeroase categorii sociale. Exista, bineinteles, si cazurile exceptionale ale geniilor care au inventat in singuratate ceva care a transformat lumea. Marele succes se afla ascuns in profunzimile propriei noastre inimi. Centrandu-ne permanent aici, in inima, fiecare dintre noi avem nevoie sa formam legaturi durabile, de uniune cu ceilalti. Fara aceasta, orice performanta este cu adevarat o iluzie.

7. Comunicarea. Modul in care comunicam cu ceilalti si cu noi insine determina in mod fundamental calitatea vietii noastre. Oamenii care au succes in viata sunt oamenii care au invatat cum sa isi foloseasca orice sansa pe care viata le-o ofera si cum sa isi comunice aceasta experienta lor insisi intr-un mod care sa genereze o transformare in bine. Cei care si-au construit cu succes viata si cultura sunt adevarati maestri ai comunicarii cu ceilalti, au capacitatea de a comunica o viziune, sau o cautare, o bucurie sau o misiune.

Foarte multi oameni se tem in mod absurd de propriile lor potentialitati si, in consecinta, accepta sa traiasca la un nivel inferior celui care ar fi satisfacator si plin de sens pentru ei. Uneori, oamenii fug de propria lor maretie. Depinde insa de noi sa ne traim cu umilinta maretia, lasandu-ne permanent ghidati de atotputernica intelepciune divina. Cea mai importanta calitate a vietii este valoarea vietii insasi, iar o fiinta cu adevarat superioara va fi intotdeauna constienta de aceasta, traind un profund sentiment al scopului si crezand cu putere in sacralitatea intregii vieti.

Trecerea de la uman la divin, de la individual la universal presupune o abandonare deplina a personalitatii si a vointei noastre limitate in fata atotputerniciei vointe divine. Aceasta atitudine se va reflecta apoi in intreaga noastra viata, permitandu-ne nu numai sa ne bucuram aici si acum, in aceasta existenta, ci sa abordam viata cu mult curaj, inspiratie si compasiune, devenind adevarate modele de iubire si daruire divina.

Sursa: Editura Kamala
Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personală. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Fii exceptional(a)!

  1. cuvintetacute zice:

    ,,Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar „

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s